«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ξέρει και μπορεί να φέρει την αλλαγή»: Συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στον Alpha (Βίντεο)

Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και ξέρει και μπορεί να φέρει την αλλαγή, επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην εκπομπή του Alpha Happy Day με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή, υπογραμμίζοντας πως ο κόσμος θέλει αλλαγή αλλά θέλει και σιγουριά και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την εμπειρία της διακυβέρνησης της χώρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έγινε κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για τη χώρα επισημαίνοντας ότι η κυβέρνησή του είχε την υποχρέωση να μαζέψει 40 δισεκατομμύρια ευρώ για να μείνει όρθια η χώρα και να βγει από τα μνημόνια ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκη είχε 60 δισεκατομμύρια ευρώ για να κάνει παροχές.

«Εάν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε τη δυνατότητα να κάνει παροχές 60 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα υπήρχαν νοσοκομεία, σχολεία, θα υπήρχε ισχυρό κοινωνικό κράτος» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμιση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια κάτι που δεν είχαν πετύχει προηγούμενα τρεις κυβερνήσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη μεγάλη δυσαρέσκεια που υπάρχει για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και επεσήμανε ότι η αισχροκέρδεια είναι ελληνικό φαινόμενο καθώς δεν είναι δυνατόν να έχει η χώρα τις υψηλές τιμές στα σούπερ μάρκετ με τους μικρότερους μισθούς στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑ θα κάνει παρεμβάσεις όπως η μείωση του ΦΠΑ, η πραγματική φορολόγηση των παρόχων ενέργειας αλλά και σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά για τους κερδοσκόπους.

Όσον αφορά στις μετεκλογικές συνεργασίες ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας γίνονται στο πλαίσιο προγραμματικών συγκλίσεων με το πρώτο κόμμα να βάζει τους όρους. «Το πρώτο κόμμα θα βάλει του όρους της προγραμματικής σύγκλισης για μια ισχυρή, με απήχηση και μακράς πορείας κυβέρνηση συνεργασίας», επισημαίοντας ότι υπάρχουν  πολλοί τρόποι να στηριχθεί μια κυβέρνηση.

Δείτε το πρώτο μέρος της συνέντευξης:

Δείτε το δεύτερο μέρος της συνέντευξης:

Δείτε το τρίτο μέρος της συνέντευξης:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί